Відкритий Кубок Львова з гірського туризму “Кубок пам’яті – 2015”

 

Ці змагання були на межі… На межі повного зриву, бо ті, хто організовував і проводив їх раніше чомусь цього року вирішили їх бойкотувати. Так, голова комісії з гірського туризму поїхав на велосипедні (?!) змагання, другий постійний організатор – на екскурсію, прихопивши з собою і потенційних учасників змагань молодшої групи.

Нам було дуже шкода лишитися без цих змагань. Тому дві львівські команди «Вертикаль» і «Фантом» вирішили будь що, а змагання таки провести. Знайшли необхідне спорядження, після роботи та у вихідні напередодні підготували скелі. Небайдужі люди допомогли з підготовкою Умов.

В решті решт не зважаючи на різні негаразди в т.ч. і погодні, змагання відбулися. В них взяли участь представники п’яти колективів, трьох зі Львова («Вертикаль», «Фантом», ЦТК «Левандівка»), команда зі Славського та команда МКС з Києва.

Змагання були особисті і пройшли на дистанціях 3 класу з двох видів програми «Гірські перешкоди» та «Рятувальні технічні прийоми». Беззаперечними переможцями змагань стали спортсмени зі Львова: серед жінок – Ольга Михальчук, серед чоловіків – Максим Винокур, вони були переможцями як в обох видах програми, так и в загальному заліку. Вдало виступили і наші гості з київської команди МКС, які посіли в загальному заліку третє місце серед чоловіків (Андрущенко Сергій) та друге (Юрасова Юлія) і третє (Човнова Ганна) місця серед жінок .

Згідно з Положенням було передбачено проведення змагань у двох вікових групах: молодша – учасники до 14 років і старша – учасники старше 14 років.

В молодшій групі змагання не відбулися, просто не було учасників.

Стало очевидно, що для старшої групи треба було ставити дистанції четвертого класу, оскільки досвід учасників дозволяв – майже всі мали перший розряд або були кандидатами у майстри спорту, тому ніхто нових розрядів не виконав.

Хочу висловити подяку Блистіву Тарасу Васильовичу, президенту Львівської міської федерації спортивного туризму, за оперативне вирішення організаційних питань та небайдуже ставлення до цих змагань. Завдяки присутності протягом всіх змагань представників нашої рятувальної служби з транспортом та повним оснащенням, ми почувалися впевнено та спокійно, бо знали, будь що, учасникам буде надана необхідна кваліфікована допомога. Окрема подяка спонсорам – магазину «Columbia» за надані атрибути нагородження – кубки, медалі, дипломи та призи для переможців.

Це був мій перший досвід роботи на посаді головного судді гірських змагань такого рівня, і я отримав цікавий і корисний досвід не тільки участі, а й організації змагань. Не обійшлось і без деяких прикрих помилок і прорахунків, викликаних недостатнім досвідом роботи на такій відповідальній посаді, але є бажання і можливості далі працювати і вдосконалювати як свій суддівський досвід, так і організацію та проведення самих змагань.

Дякую всім, хто був на цих змаганнях та запрошую на змагання наступного року

Назар Коваль,
головний суддя змагань,
м. Львів